Prin gaura cheii

despre “melodie neterminata”

Posted on: November 24, 2008

in primul rand vreau sa precizez ca post-ul respectiv era cu iz de alcool. de acolo usoara incoerenta pe care am sesizato. de aceea doream sa revin asupra ideilor respective si sa le detaliez. I felt you needed some kind of enlosure. sper ca nu sunt plicticoasa.

in acel post de fapt vroiam sa dezbat probleme regulilor sociale care ne tin intre anumite limite. reguli sociale necesare convietuirii, dar daunatoare imaginatiei. reguli imperativ necesare unei comunitati, dar distructive pentru individ. fiecare dintre noi are pe de-o parte sau pe de-alta anumite trasaturi care nu se potrivesc majoritatii. si cu toti am facut cate ceva pe furis, ascuns intr-un fel sau altul de ochii societatii. noi toti suntem cate o piesa din puzzle-ul numit “lume” si trebuie sa ne gandim bine daca vrem sa fim marioneta sociatatii, sau un singur individ independent. si daca vrem independenta trebuie sa mai avem in considerare ceva: ea fara unul din noi poate trai. noi fara ea putem doar cu mare greutate, si sa renuntam la multe. cam fara scapare, huh?

Advertisements

2 Responses to "despre “melodie neterminata”"

“reguli sociale necesare convietuirii, dar daunatoare imaginatiei. reguli imperativ necesare unei comunitati, dar distructive pentru individ”
regulile sociale s-au dovedit a fi si stimulative imaginatiei:
– cum sa gasesc noi metode sa nu le respect;
– cum sa gasesc noi metode sa nu le respect dar sa para ca le-am respectat;
– cum sa gasesc noi metode sa nu le respect si sa sochez pe cat mai multi;
in cele din urma, nerespectarea repetata in anumit mod a unor reguli devine un nou set de reguli pe care altii nu le vor respecta -triada clasica a dialecticii hegeliene, teza – antiteza – sinteza, sursa a dezvoltarii.
iar nerespectarea regulilor s-a dovedit in muuuuult mai multe cazuri distructiva pentru individ decat pentru comunitate!

In casuta din padure aveau casa 3 pitici, vine pupaza si spune:

Cred ca toata treaba cu respectarea regulilor comunitatii tine in mare parte de stabilirea prioritatilor individului si de faptul ca pentru fiecare din noi comunitatea se imparte in familie, prieteni, cunostinte si….restul lumii. Fiecare trebuie sa isi stabileasca lui insusi ce este cel mai important pentru el. De asemenea este important faptul ca cei apropiati te cunosc mult mai bine decat restul si au ocazia sa inteleaga mult mai bine si sa priveasca din cu totul alt unghi actiunile tale ca individ chiar daca nu le aproba intotdeauna neaparat.

Nerespectarea regulilor comunitatii ne poate afecta din punct de vedere al statutului social si financiar, dar si moral in cazul celor care au tendinta sa considere importante opiniile unor oameni necunoscuti….nu consider asta normal si in niciun caz logic…..dar se intampla. Si aici ajung la vorba lui albatran….pentru auto-protectie dintr-un motiv sau altul intotdeauna exista cai de a nu respecta regulile fara sa fii prins sau pot fi descoperite altele noi.

Oricum, incercarea moarte n-are :).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
November 2008
M T W T F S S
    Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertisements
%d bloggers like this: