Prin gaura cheii

barbati vs femei

Posted on: January 18, 2009

ma intreb de multe ori…exista oare o diferenta asa de mare intre noi? nu avem aceeasi provenienta? nu avem aceeasi anatomie? nu suntem pana la urma aceleasi maimute supra evoluate care populeaza planeta albastra?

cred totusi ca sexistii (fie misogini fie feministe) sunt niste oameni frustrati, incapabili de conviatuire in societate, singurul lor refugiu fiind ura pentru propria persoana refulata asupra altora. suntem oameni, gresim, cu totii. suntem uneori sensibili, uneori de piatra. diferenta o face statutul e care ni-l da societatea, indiferent de sex. si totusi societatea ne da si diferenta imensa prin insasi structura si forma ei.

ei ma urasc ca nu-s ca ei

eu ii iubesc ca nu-s ca mine…

Advertisements

2 Responses to "barbati vs femei"

Barbatii au gandirea predominant rationala. Femeile se lasa influentate mult mai mult de emotii, de sentimente. De asta ne acuzati voi ca suntem insensibili. De asta va acuzam noi ca sunteti schimbatoare. 🙂

Echivalentul misoginilor se cheama mizandre :), feministele nu trebuie neaparat sa fie inversunate impotriva barbatilor. De fapt feministele ar trebui sa lupte pt afirmarea feminitatii la femei si nu cum se intampla in realitate, si anume sa lupte pt a demonstra ca suntem exact ca si barbatii, estompandu-si feminitatea si exagerand aspectele masculine.

De la natura femeile sunt diferite in raport cu barbati, si nu doar sub aspect fizic, dar si sub aspect psihic. Femeile si barbati gandesc diferit si au nevoi diferite. Desigur au si aspecte in comun, ca altfel nu cred ca am putea convietui.

Barbatii si femeile sunt doua jumatati ale aceluiasi tot, si numai urmarind sa fim femei si barbati, in adevaratul sens al cuvantului, putem sa intregim acel tot. Adica femeile sa fie feminine, sa isi puna in valoare frumusetea, blandetea, dragostea, compasiunea, etc. iar barbatii sa fie masculini, sa demonstreze putere, vigoare, incredere, sens, etc.
Daca negam ceea ce suntem nu facem altceva decat sa creem premizele unei viitoare frustrari.

Din pacate aceste aspecte ale fiintelor umane, care sunt, sa spun, esentiale, se afla ascunse in spatele paravanului afisat de societate, o societate care nu mai promoveaza valorile fundamentale necesare pentru a duce o viata fericita si implinita, cu adevarat fericita si implinita, nu o naluca dupa care sa fugi la nesfarsit…pana mori si te “trezesti” neimplinit, dar atunci e tarziu…tocmai ai pierdut (inca) o sansa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
January 2009
M T W T F S S
« Dec   Feb »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: