Prin gaura cheii

Cum scapi de o relatie incomoda?

Posted on: March 25, 2009

Toata lumea cred ca a trecut prin ambele situatii: atat sa dea papucii cuiva, ca si sa ii fie dati papucii. Dar azi ne vom concentra atentia asupra unui tip de despartiri. Cele in care relatia a fost de lunga durata, posibil discutii despre o viata impreuna. Tot tacamul. Si dintr-o data, ceva se intampla. Si puf… esti singur/singura.
Care ar fi cele mai sub-centura metode de a afla aces lucru?
O metoda foarte populara este de a disparea pur si simplu. Inventezi o calatori de studii/afaceri. Si dispari. Si nu mai dai nici un semn de viata. Si gata. Speri sa nu dea din intamplare peste tine. Partenerului sau partenerei ii va lua ceva timp sa se prinda. Dar probabil se va prinde in cele din urma… doar o relatie e bilaterala. Trebuie doi oameni.
Un alt mod ar fi sa profiti ca celalalt a trebuit sa plece pentru cateva zile / saptamani si sa ii trimiti un mail, sau de prefera un sms, in care sa ii spui, in cat mai putine cuvinte, ca e gata. Si dupa asta, sa nu mai raspunzi la telefon sau si mai bine, sa il inchizi. Pana se intoarce, v-a fi trecut prin toate starile posibile, but hey, nu e problema ta, nu? Oricum, isi va fi dat seama ca s-a terminat si asta era si scopul.
Sau. Si mai bine. Iti strangi toate lucrurile pe care le ai la el/ea. Evident, cand nu e acasa. Si apoi, ca nu cumva sa nu inteleaga ideea, ii lasi un mesaj la vedere. Poate un post-it lipit pe frigider. Si dupa asta, aplici metoda cu telefonul, descrisa mai sus.

Acu, sa revenim la un ton mai serios (oare de ce?). E foarte greu ca dupa o relatie de lunga durata sa te duci si sa ii spui celuilalt ca nu mai merge, ca e gata…. lacrimi, durere, intrebari, unele fara raspuns. Dar,  daca te ascunzi nu e mai bine. Pentru tine, evident are anumite avantaje. Dar nu pentru cel parasit. El va ramane cu o gramada de intrebari fara raspuns, confuz. Macar pentru timpul pe care l-ati avut impreuna merita o discutie. Asa cum zice si James Blunt: “Give me reason but don’t give me choice.”

In concluzie, desi e cel mai greu, ia-l (sau ia-o) de mana si spune-i : “Trebuie sa avem o discutie…”

Update: Postul e pus in urma unei discutii de acum cativa ani pe care am avut-o cu o prietena despre cum reactioneaza oamenii in situatiile astea

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
March 2009
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Advertisements
%d bloggers like this: