Prin gaura cheii

ENEL strikes back

Posted on: March 26, 2009

Am eu un colt impotriva “doamnelor” de la caseriile ENEL, sau cum s-o mai fi chemand, ca isi schimba numele periodic. Si nu degeaba… am eu cateva patanii cu ei:

Patania numarul unu. Ma duc eu la putin timp dupa ce m-am mutat cu prietenul meu sa platesc curentul. La el, spre deosebire de unde stateam inainte, toate contoarele din bloc sunt jos. Asa ca trebuie sa ghicesti care este contorul care iti apartine. Mi-a zis el ceva ca sa numar cumva, dar in final nu mai stiam de unde sa incep cu numaratoarea. Imi da mie un contor, iau eu numarul de acolo si plec fericitat. Caseria nu e departe, cam 10-15 minute de mers pe jos, dar era vara si cald, pomi cam de loc, asa ca ajung acolo aproape lesinata. Coada… aproape pana afara. Stau eu ca un cetatean civilizat si ajung la rand. Tanti se uita la mine si imi zice ca nu e bun numarul ca e diferenta foarte mare. Da… nu am inceput numaratoarea de unde trebuia. Ma trimite inapoi acas. La dracu. Oricum nu stiu ce sa citesc. Dau sa plec. Domnul din spatele meu de la coada imi zice sa ii zic sa imi puna cam cat am platit si data trecuta. Incerc… ma intorc si o rog sa imi incasese 80 de KWatti. Se uita la mine, cu o fata acra si imi arunca factura inapoi… sa ma duc sa mai citesc o data, ca habar nu am despre ce vorbesc. Da… am facut o criza de nervi dupa faza asta si de atunci nu am mai fost niciodata eu sa ii platesc curentul. Seara, cand am ajuns iar acasa, a citit el contorul si culmea… avea de platit 78 de KWatti.

Patania numarul doi. Am decis sa profitam de faptul ca poti sa iti platesti curentul si gazul automat. Faci o cerere la banca ca care ai cardul si la curent si gaz si plata ti se face automat, pare-mi-se la sfarsitul lunii. Am verificat noi vreo 2-3 luni daca se iau banii cand trebuie si totul era ok. Acum 3 zile, ne trezim ca avem in posta somatie de la ENEL sa ne platim curentul ca altfel a doua zi de dimineata urmeaza sa il taie (noi am citit asta pe la ora 6 dupa-masa). SUPER. Intamplator, am gasit o caserie in apropiere deschisa. Nu cea cu tanti foarte “amabila”. Mergem sa facem scandal. Care ii faza. Ne zice ca de la 1 ianuarie trebuia sa fim instiintati ca trebuie sa refacem hartii ca sa ne plateasca iar automat factura. DA PE NOI NU NE-A ANUNTAT NIMENI!! Platim atunci, urmand sa revenim ca sa facem si cererea aia

Patania numarul trei. Vecina mea a primit o instiintare similara in aceeasi zi. Dar ea nu stia de a doua caserie, care s-a deschis recent. Stia ca prima este inchisa de pe la ora 5… asa ca unde se duce? La magazinul din colt. Acolo au afisat un anunt ca se poate plati si curentul printre altele. Ii explica vanzatoarei despre ce este vorba si este asigurata ca banii vor intra a doua zi, “nu este nici o problema”. Face plata si pleaca. De siguranta, suna la numarul de pe preaviz, sa anunte ca a platit.

“Este cea mai mare greseala pe care o puteati face”
“DE CE??!!??”
“Banii intra abia peste 7 zile”
“Dar am intrebat si mi-au spus ca intra maine ”
“Nu trebuia sa le credeti ” (WTF!!)
“Si acum ce fac?”
“Mergeti maine la caserie cu chitanta, ca ati platit. Dar este la latitudinea doamnelor de acolo” POFTIM??? cum adica???

A doua zi, scena se repeta, cu diferenta ca la sfarsit este anuntata ca mai are o factura, pe care trebuie sa o plateasca, dar nu o poate plati pana nu ii intra banii de pe factura anterioara.

Halal servicii… eu sunt speachless…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
March 2009
M T W T F S S
« Feb   Apr »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Advertisements
%d bloggers like this: