Prin gaura cheii

Dreptul la replica

Posted on: July 10, 2009

Singurul lucru care ma enerveaza la Twitter este ca ai limita de 140 de caractere. Ce bine e ca eu am alternative unde pot sa scriu cat ma tine. Postul meu este o replica la urmatorul comentariu: “The only code that women should know is the barcode at the supermarket – ouch”

So, sa incepem… Cand va ganditi la Olanda, la ce va ganditi? Eu am vazut nu de mult poze de acolo si e foarte frumos, curat si sunt multe flori. In plus, oamenii traiesc sanatos (asta mi-a zis Iulia) si merg mult cu bicicletele (am vazut poze cu parcari de biciclete). O tara in care ai putea sa iti doresti sa traiesti, nu?

Eh, ieri am descoperit ca daca m-as fi nascut acolo … probabil as fi fost cosmeticiana si nu programator. Pentru ca se pare ca in Olanda doi homosexuali se pot casatori, dar nu se poate concepe ca o femeie sa fie inginer. Cum? In tara in care poti sa alegi cand vrei sa mori, poti sa te casatoresti cu o persoana de acelasi sex, in tara pe care lumea o vede ca pe un loc in care esti liber sa faci orice, au atat de multe prejudecati cand vine vorba de femei?

Sa va spun ceva… nu suntem asa de diferiti si nu prea exista joburi care sunt doar pentru femei sau doar pentru barbati.  Am vazut femei medic, femei avocat, multe sunt ingineri. Mai nou, au inceput sa apara prin Timisoara taximetriste si politiste, care sunt la fel de dure ca si barbatii (dar despre asta, alta data…). Am vazut barbati educatori si invatatori, asistenti medicali, hair stilist, designeri … sunt tatici care stau acasa cu copii in locul mamelor, avem si lege in sensul asta si sunt tratati la fel ca si mamicile care stau cu copii.

Si poate avem multe lipsuri, ca tara, dar poti sa ai ce meserie iti doresti si esti in stare sa o faci bine.

Advertisements
Tags: ,

2 Responses to "Dreptul la replica"

Cool post :)) Mama, dar ce elan la olandezi astia! Vad ca sunt atat de porniti sa elimine femeile din toate meseriile cu responsabiliti incat au ajuns ca si postul de “sotie” sa fie oferit tot unor barbati.

Si pentru asta… ai primit un patratel ROZ 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
July 2009
M T W T F S S
« Jun   Sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Advertisements
%d bloggers like this: