Prin gaura cheii

Tiramisu

Posted on: December 15, 2009

Este o reteta simpla, buna, dar nu foarte ieftina.

Ai nevoie de 6 oua, 500 g branza mascarpone (neaparat! branza asta este sufletul prajiturii), 7 linguri de zahar, esenta de rom si vanilie, o cana de cafea tare si 400 g piscoturi de sampanie.

Ouale trebuie scoase din timp din frigider sa ajunga la temperatura camerei. Albusurile se bat mai bine daca nu sunt tocmai scoase din frigider.

Se separa albusurile de galbenusuri. Zaharul se adauga peste galbenusuri si se amesteca 10 minute. Este de preferat ca zaharul sa fie pudra, ca sa se omogenizeze mai repede. Se adauga esenta de rom si  de vanilie. Branza mascarpone se amesteca pana devine cremoasa si abia apoi se adauga peste galbenuse, altfel se pot face cocoloase si atunci crema trebuie trecuta prin sita.

Albusurile se bat spuma si se adauga peste restul compozitiei. Se amesteca cu grija, de sus in jos.

Intr-un vas se pun straturi de piscoturi inmuiate in cafea (nu foarte multa) si crema. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi. El va fi baza prajiturii. Se tine la frigider de pe o zi pe alta.

Inainte de a se servi, se rastoarna Tiramisu din forma pe o tava si se orneaza cu pudra de cacao.

Si preturile: mascarpone 2* 8 = 16 roni, piscoturile 6 roni, zaharul 50 de bani, esentele 1,5 roni, 6 oua 6*0.5 = 3 roni. Totalul 27 de roni. Dar ajunge tortul pentru aproximativ 10 persoane.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
December 2009
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
%d bloggers like this: