Prin gaura cheii

Pui Marocan – arab fusion cuisine

Posted on: October 25, 2010

O noua idee a Feliciei a fost pusa in practica in bucataria mea: pui facut in stil marocan cu orez basmati si Tabbouleh.

Pentru pui marocan, noi am cumparat o caserola de pulpe dezosate de aproximativ 800 de grame si am mancat 4 persoane si ne-am saturat (chiar daca nu a ramas si pentru mai tarziu). Bun, sa incepem! Puiul il tai bucati mari si il cureti de pielite si grasime, apoi il amesteci cu condiment pentru mancare marocana (revin cu detalii despre ce contine) si il lasi sa stea. Intre timp pregatesti “sosul”. Cureti o capatana de usturoi, o ceapa mai mare si o bucata de ghimbir cam de 2 cm. Toci marunt usturoiul si ghimbirul si le amesteci. Ceapa o toci mai mare si o lasi deoparte pentru moment. Prajesti usturoiul, ghimbirul si doua linguri de fulgi de migdale in ghee (sau ulei/ulei de masline). Cand se incinge uleiul adaugi carnea si inca putin condiment marocan. Il lasi sa se prajeasca pana cand se evapora tot sucul lasat de carne si se prajesc putin bucatile de pui. Adaugi ceapa tocata, 10 caise confiate si 5 curmale, toate taiate fasii. Lasi sa se prajeasca totul inca 2 minute si pui o cescuta de apa si sarezi mancarea. Fierbi mancarea pana cand carnea e moale si a scazut toata apa.

Orezul basmati se face simplu. Pentru 4 persoane am fiert aproximativ 250 de grame de orez. Mai intai speli orezul si il lasi in apa sa se inmoaie cam 30 de minute (se fierbe mult mai usor) – trebuie sa fie acoperit de apa.  Intr-o tigaie pui ghee si pui putin la prajit un baton de scortisoara, 4 cuisoare si 2 pastai de cardamom. Lasi putin si adaugi orezul. Il prajesti pana devine putin transparent. Adaugi apa si il lasi sa fiarba la foc mic pana cand s-a fiert orezul si a scazut apa.

Tabbouleh este o salata specifica lumii arabe avand ca baza patrunjelul. Noi am folosit 3 legaturi de patrunjel si 2 legaturi de ceapa verde pe care le-am tocat marunt. Foloseste si cozile verzi de la ceapa verde, nu doar partea alba. Adauga 2 rosii taiate cubulete (presarate cu sare si scurse de suc), zeama de la o lamaie (lime), sare, piper si menta (de preferat proaspata).

Separat, pregateste bulgurul: cam 100 g ii inmoi in apa clocotita si il lasi 10-15 minute pana cand se inmoaie. Il storgi de apa si il amesteci cu restul salatei.

Tabbouleh se serveste pe frunze de salata verde.

Et voila! Putem sa ne asezam la masa si sa savuram mancarea. Si cum zicea cineva: “Bon appétit!”.

1 Response to "Pui Marocan – arab fusion cuisine"

Foarte profi prezentarea! Si sper si gustul😉 Felicitari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
October 2010
M T W T F S S
« Sep   Nov »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: