Prin gaura cheii

Frankfurt – oraşul extremelor

Posted on: June 5, 2013

Zgârie nori, sediile centrale ale băncilor, ce mai scumpă stradă din europa, unul din cele mai mari aeroporturi din Europa, infrastructură impecabilă, grandoare. Aşa te întâmpină Frankfurt-ul. Încă de la aterizare esti izbit de felul în care sunt aranjate lucrurile. Totul e aranjat la mm, peste tot sunt indicatoare bilingve, trenurile vin la secundă, străzile sunt fară cusur, chiar şi grădinile oamenilor au un aranjament bine definit. Totul pare desprins din perfecţiunea nemţească mult lăudată. Până ajungi sa te uiti mai bine in jurul tău.

Imagine

Am avut şansa de a sta 3 săpămâni, deci am avut timp berechet să văd lucrurile cum sunt. Si nu după mult timp, suburbiile liniştite, cu case perfecte, sunt de fapt pline de indivizi dubioşi, te gandeşti de 2 ori dacă să ieşi seara din casa (mai ales să mergi la metrou). Centrul minunat, plin de magazine scumpe şi lux este plin ochi cu cerșetoriImagine şi drogaţi, care nu pot dormi altundeva decât pe strada principală. Cartierele industriale arata a ruine, cu clădiri imense parțial părăsite.

 

Imagine

Cu toate astea as putea spune că este un oraş frumos. Frumos ca şi clădiri, chiar dacă nu prea au clădiri istorice datorită bombardamentelor din Al II-lea război mondial. Au mulţi zgârie-nori de peste 80 de etaje. Şi într-adevar, atunci când eşti lângă un zgarie-nor şi te uiţi în sus, îţi dai seama ce fiinţă mică eşti de fapt. Este un oraş frumos şi datorită multitudinii de muzee, parcuri  şi alte atracţii turistice. Este frumos si datorita strazilor frumoase, cu casuţe şi mai frumoase din suburbii. 

Imagine

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
June 2013
M T W T F S S
« Mar   May »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Advertisements
%d bloggers like this: