Prin gaura cheii

Prăjitură cu căpșuni și rubarbă

Posted on: May 25, 2017

Rețeta asta o am de la bunica mea și este varianta mea preferată de prăjitură cu fructe. Este simplu de făcut și se pretează la o mare varietate de fructe. Cel mai des o fac cu caise, piersici sau prune.

Cum în primăvara asta am descoperit rubarba și în cele mai multe variante în care am găsit-o folosită era împreună cu căpșuni sau zmeură, m-am gândit să încerc și eu combinația asta folosind rețeta noastră clasică de prăjitură cu fructe.

Prima dată am pregătit fructele. Am început cu rubarba, am tăiat felii cam jumătate de tulpină, am pus peste zahăr și am lăsat să stea totul măcar o oră, să se înmoaie. Căpșunii i-am tăiat bucăți nu foarte mici, dar peste ei nu am mai pus zahăr.

Pentru pandișpan am folosit 5 ouă, 6 linguri de apă clocotită, 300 g zahăr și 300 g făină. Gălbenușurile le-am amestecat cu zahărul până au devenit spumă, apoi am adăugat pe rând cele 6 linguri de apă și apoi făina. Separat am bătut albușurile spumă și le-am încorporat cu grijă în cealaltă compoziție. Am turnat totul în tava unsă și tapetată cu făină. Aș fi putut pune la fel de bine și hârtie de copt.

La rețeta asta am avut un mare ajutor, fetița mea de 3 ani. Ea a verificat dacă nu sunt cumva intruși în făină, a gustat gălbenușurile cu zahăr să vadă dacă sunt destul de dulci, a ținut și ea de tel când am bătut albușurile spumă și cel mai important, ea a pus fructele deasupra pe pandișpan înainte de a-l pune la cuptor.

Înainte de a intra în cuptor

Înainte de a intra în cuptor

E prima dat când am încercat varianta asta și a fost un succes. In câteva ore nu a mai rămas nimic. Deși picea mofturoasa, după ce a gustat fiecare ingredient în parte, nu a fost impresionat de rezultatul final și nu a vrut sa mănânce.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

Archives

Let’s Do It, Romania! Sa pastram Romania curata! ROMANE, FII MAI NEAMT!
May 2017
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d bloggers like this: